Jokaisella kokeilukohteella on jokin idea, mikä osoittaa, miten erilaisia asioita ympärillämme on ja miten erilailla ne toimivat. Kokeilukohteet auttavat harjoittamaan ja kokeilemaan aistejamme; tasapainoa, keskittymistä, koordinaatiota, näköä, kuuloa, tuntoaistia jne. Samalla ne inspiroivat ajatustoimintaamme.

 

FAKIIRITUOLI   -   "Istu alas, jos uskallat!"

Jokainen naula on terävä. Tuolin istuintyyny on tehty 400:stä naulasta. Kumman valitsisit? Yhden naulan päälle istumisen vai 400:n!

 

RALLIPEILI   -   "Harjoittele ajattelemaan eteen- ja taaksepäin!"

Rallipeili haastaa sinut harjoittelemaan koordinaatiota ja motoriikkaa hupaisalla tavalla ja näyttää samalla, että käyttämättömien liikeratojen hallinta voi olla aluksi vaikeaa. Mutta se sujuu koko ajan paremmin. Harjoitus tekee mestarin. ;)

 

7 OOPS!   -   "Pulpetit näyttävät samalta, eikun odotas nyt..."

Tämän kanssa saa harjoitella keskittymiskykyä. Sekä esineisiin että tekstiin kätkeytyy eroavaisuuksia, vaikka ne näyttävätkin hyvin samanlaisilta, kun nostat pulpetinkannet.

 

PYRAMIDI   -   "Rakenna pyramidi neljästä samanlaisesta palikasta!"

Tällä harjoittelet kykyäsi ajatella loogisesti ja spatiaalisesti. Pyramidien perheessä on monta jäsentä, tämän nimi on tetraedri.

 

SALAMYHKÄISET LAATIKOT   -   "Osaatko nähdä käsilläsi?"

Työnnä käsi sisään ja tunnustele; mitä laatikon sisällä on? Tämä stimuloi sormenpäittesi tuntoa ja antaa sinulle tuntemuksen, millaista on olla sokea.

 

KÄTKETYT KAKSOSET   -   "Etsi kaksi samaa lippua!"

Kaksi taulua, joissa on monta hienoa lippua. Liput antavat käsityksen, miten monta eri kansallisuutta Pohjanmaalla asuu ja mistä ihmiset ovat tänne muuttaneet. Yksi lippu löytyy kummastakin taulusta. Keskittymisellä ja systemaattisellä etsinnällä löydät varmasti, mikä se on.

 

RAITEILLA!   -   "Vaasa - Seinäjoki; meno-paluu!"

Pidä kieli keskellä suuta. Tämä on sähköjuna, joka pysähtyy, jos molemmat johdot eivät saa kontaktia. Mutta keskittymisellä ja vakaalla kädellä pääset perille ja saat ensikokemuksen sähkötekniikasta.

 

ILMATYKKI   -   "Lataa, tähtää - TULTA!"

Paineilma voi auttaa monessa asiassa, esimerkiksi hiusten kuivaamisessa!

 

CRESCENDO   -   "Pieni kivi kuorman kaataa!"

Oikealla mitoituksella ja oikeilla etäisyyksillä voi saada aikaan suuria asioita. Voiko seisovaan esineeseen varastoida energiaa, joka vapautetaan hallitulla kaatamisella?

 

YLI REUNOJEN   -   ”Voitko rakentaa portaat, missä yksi palikka on täysin alustan ulkopuolella?”

Hmm...

 

ÄÄNIKUUSI   -   "Kivaa musiikkia!"

Musiikkia voi tehdä ilman iloa, mutta ilosta syntyy musiikia! Kuula, joka kulkee alas puusta erikokoisia lehtiä pitkin tekee samalla omaa musiikkiaan.

Nyfiken i en strut! :-)